Bilbao top 10 / stranden

 homelinks cookiebeleidcontact 

Guggenheim

bezienswaardigheden

musea

stranden

Casco Viejo

eten en drinken

geschiedenis

stedentrip

hotels

San Sebastian

BILBAO TIP 4: STRANDEN

Een havenstad als Bilbao heeft met haar ligging aan de golf van Biskaje nog een extra troef voor haar bezoekers. Naast dat de stad een aantal prachtige musea, bezienswaardigheden en andere interessante plekken heeft, heeft Bilbao ook een aantal stranden. Zo kun je het fenomeen citytrip prima combineren met een lekkere strandvakantie. Op deze pagina laten wij een aantal van de stranden die in, of in de nabijheid van Bilbao te vinden zijn aan bod komen. Laat je verrassen door dit leuke extra aspect van de stad Bilbao.

Playa de Arrigunaga
In het nabijgelegen kustplaatsje Algorta ligt Playa de Arrigunaga. Zeker liefhebbers van de surfsport mogen deze plek niet overslaan wanneer zij Bilbao bezoeken. De wateren van de Golf van Biskaje kunnen hier namelijk tamelijk ruig zijn. Soms produceert de zee hier golven tot wel zeven meter hoog. Het heerlijke strand is dan ook een fijn plekje om even alle adrenaline na een avontuurlijk moment op zee weer uit je lichaam te laten vloeien. Naast dat het hier voor surfers goed toeven is, kunnen gezinnen met jonge kinderen ook prima hier genieten op het strand. Er is namelijk beschikking over een mooie speeltuin met aangrenzend een zonneterras. Niet ver van het strand is bovendien voldoende horeca te vinden.

Verscheidene restaurants en barretjes liggen in de pittoreske oude haven van Algorta. Wanneer je hier lekker geniet van een hapje en drankje kun je kijken naar het dagelijkse leven van de schippers in de kleine haven.

Playa de Ereaga
Het zandstrand van Playa de Ereaga is achthonderd meter lang. Het zandstrand ligt niet ver van Bilbao in het plaatje Getxo. Zeker in de zomermaanden is het hier goed toeven, wanneer het strand is voorzien van ligbedjes en parasolservice. De temperatuur hier zijn aangenaam in de zomer door de relatief verfrissende lucht van de zee. Het strand is een levendige bende waar je het sportieve kan koppelen aan alle andere vormen van genieten. Zo worden hier regelmatig voetbaltoernooien georganiseerd en in sommige gevallen zijn de golven wel tot drie meter hoog, waardoor het ook mogelijk is om te surfen. Ook beschikken het strand en het plaatsje over meer dan voldoende horecagelegenheden. Je kunt er een lekker hapje eten en genieten van een drankje. Je kunt zelfs, wanneer je meerdere dagen in deze regio bent ervoor kiezen om even de drukte van de stad Bilbao te ontsnappen en hier een nachtje te blijven.

Playa de Gorliz
Een wat ruigere en weidse kustlijn vind je rond de stranden van Playa de Gorliz. De sportieve mens kan hier heerlijk een dagje aan de drukte van Bilbao ontsnappen. De stevige bries over het mooie helderblauwe water van de zee verleent zich prima voor liefhebbers die graag windsurfen. Andere activiteiten die hier veel worden ondernomen zijn kanon en mountainbiken. Liefhebbers die graag eens een stukje op een paard rijden kunnen hier ook terecht. Over het strand en langs de kustlijn zijn al verschillende plekken met tafels, bankjes en barbecues voorzien. Op deze manier kun je lekker genieten van een picknick met warme gegrilde gerechten; bijvoorbeeld iets lekkers dat direct uit nabijgelegen zee komt. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig aan het bijna 850 meter lange strand. Ook is er meer dan voldoende horeca aanwezig om te genieten van een zorgeloos dagje zon, zee en strand.

Playa de Plentzia
Het strand van Playa de Plentzia ligt iets verder van Bilbao, maar is met de metro nog altijd in zon 35 minuten bereikbaar vanaf het centrum van de Baskische havenstad. De omgeving en het strand maken dit een plek zoals je het graag zou zien. Kenmerkend zijn de rotspartijen die uit het zeewater rijzen en her en der een mooie groene begroeiing hebben. Ook het strand ligt er prachtig bij en heeft opmerkelijk fijn zand. Veel liefhebbers van windsurfen, surfen en kanon kiezen deze locatie. Het strand beschikt over meer dan voldoende faciliteiten, zoals wcs, douches, een grote parkeerplaats en een speeltuin voor de kinderen. Wat ook wel fijn is aan deze plek is dat het strand wordt bewaakt door strandwachten. Zeker voor gezinnen met kleine kinderen kan dit geruststellend zijn. Ook mensen die graag eens willen surfen, maar hier geen ervaring in hebben, zijn hier op de juiste locatie. Zij kunnen de grondbeginselen van het surfen leren bij een van de twee aanwezige surfscholen. Na eventjes oefenen kun je meestal al een beetje genieten van een plankje op de golven. Natuurlijk is er in de directe nabijheid van het strand ook voldoende horeca aanwezig om lekker op een terras te genieten van een hapje en een drankje.

Playa Salvaje
Playa Salvaje is ook wel bekend als het strand van Barinatxe. Naast dat het strand zon zevenhonderdvijftig meter lang is, is de zandvlakte ook nog eens zon tachtig meter diep. Het lange en brede strand biedt dan ook meer dan voldoende ruimte voor een lekker actief dagje. Activiteiten die hier worden gedaan zijn surfen, windsurfen, beachvolleybal, paragliden en vliegeren. Ook kun je lekker vissen aan de wateren van dit strand en is er een mogelijkheid om er te kamperen. Dit strand wordt bovendien gerekend tot n van de schoonste en veiligste stranden die er in Europa te vinden zijn. Dit is mede te danken aan de aanwezigheid van meerdere strandwachters die graag een oogje in het zeil houden bij vooral jonge kinderen. Ook beschikt het ruime strand over meer dan voldoende voorzieningen zoals douches, toiletten en kleedkamers. In de nabijheid van het strand is bovendien een parkeerplaats met meer dan 1000 plekken om je wagen te parkeren. Een andere bijkomende trekpleister is het nudistenstrand dat aan de zijkant van het ruime strand is ingericht. Speciaal om zowel de geklede badgasten als de naakte in hun privacy te respecteren, is er een aparte ingang voor dit gedeelte van het strand. Je doet hier er wel goed aan om zelf wat eten en drinken mee te nemen, want de horecagelegenheden liggen wel in de buurt, maar toch enkele kilometers van het strand verwijderd.

 

Bilbao bezienswaardigheden top 10 Bilbao voor beginners Bilbao in n dag Bilbao informatie Bilbao weer & klimaat